BRØYTING !

Rauland Maskin AS har ansvar for vintervedlikehold i hyttefeltene rundt Rauland Skisenter og Holtardalen. Vi brøyter og strør alle hovedveiene, parkeringsarealer og Rauland Vintercaravan. Vi har lang erfaring og har topp moderne utstyr som sikrer at jobben blir gjort på best mulig måte.

Brøytevakt

+47 90 22 12 34

 

bs@raulandmaskin.no

 

Raulandsvegen 1723, Rauland

Vinter i Rauland

I perioder kan det snø store mengder i fjellet og vi er alltid forberedt på dette.

Hyttetak

Det legger seg ofte på store mengder snø på hyttetak. Dette kan få dramatiske konsekvenser for konstruksjonen. Mange forsikringsselskap gir avkortning på erstatningen om det skulle gå riktig ille, og om taket ikke har vært måkt. Rauland Maskin brøyter veien frem til ditt «hyttetak». Les mer i «Hegnar.no» av advokat Eirik Gåskjønli.

Rauland Maskin har døgnvakt på brøyting siden 2005

Brøyting kan være en krevende jobb. Det er i alles interesse at brøytemannskapene får de aller beste forutsetningene for å gjøre jobben så godt som mulig. Parkerte biler er et stort hinder for dette. Noen ganger kan bilene gjøre det umulig å få brøytet godt, andre ganger koster de brøytemannskapene dyrebar tid. Parkerte biler i snøfylte gater kan også ødelegge for framkommeligheten generelt. Noen gater egner seg ikke for parkering ved mye snø.

Snøbrøyting settes i gang ut fra verdier i tabell nedenfor:

Type (vei/snø): Tørr snø    Kram snø      Maks. snø
Samlevei:          8  cm          4 cm              10 cm
Adkomstvei:     10 cm         7 cm              15 cm
Gang sykkelvei: Brøytes sammen med tilstøtende veg.

Trafikanter vil likevel måtte regne med dårligere føreforhold vinterstid enn ellers. For at forholdene skal være så bra som mulig, trengs et godt samspill mellom oss og innbyggere.

Rauland - hele året

Rauland ligger i Vinje, Telemarks største kommune. 80 prosent av området ligger over 800 meter, så her dominerer fjellandskapet og store områder med uberørt natur. Gå fra hytte til hytte på Hardangervidda, ta kortere turer i nettet av merkede turstier rundt i bygdene eller utforsk området fra hesteryggen eller sykkelsetet. Liker du å fiske, er det bare å slenge ut snøret – så lenge du har fiskekort, selvsagt. Hvis du liker skikkelig vintersnø, er Rauland stedet. Sett utfor alpinbakkene på Vierli Skisenter, Rauland Skisenter eller Raulandsfjell Alpinsenter.

Skiløyper

Rauland er en velkjent vinterdestinasjon med hele 150 km velpreparerte langrennsløyper i variert terreng. 60 km preparert med skøytetrasé og ett klassisk spor. 90 km preparert med to doble klassiske spor. Silkedalen er nok det mest besøkte området i Rauland/Vierli som byr på et fantastisk landskap. Rauland Skisenter har på vegne av Rauland Turist oppdraget med å preparere langrennsløypenettet på Rauland.

Vi er en entreprenør som liker å planlegge smart.

Når nye boligprosjekter bygges, eller det fortettes på gamle, er det lurt å planlegge for brøyting. Veiene blir trangere og trangere, og traktorene må nødvendigvis bli mindre og mindre. Dette tar Rauland Maskin hensyn til i prosjektering og planlegging av tomter og veiutbygging. Det kan noen ganger være lurt å planlegge smart…

Kontakt oss for smarte løsninger !